15.2.11

Skrämmande människor

Ibland blir jag sannerligen skrämd över hur människor tänker. Alla är vi olika och tänker olika, helt okej, men med mina erfarenheter är det skrämmande läsning.

Här är artikeln om kvinnan som födde sitt eget barnbarn

En utav kommentarerna
"Tycker definitivt INTE att det är vackert eller en fin gärning att göra, inte alls accepterbart att människan beter sig på det här viset. det finns alltid en biologisk "naturlig" anledning till att kvinnan eller mannen inte är fertila. enda som driver människan till sånt här är INTE "kärlek" eller omtanke" utan ren EGOISM, och desperation."

En biologisk anledning - ja, men skall den hindra alla ofrivilligt barnlösa att få hjälp?
Enligt WHO är det en sjukdom och då skall man få hjälp.
Det är som att beklaga till en cancersjuk som dragit på sig sjukdomen pga rökning att "Nej tyvärr, detta är ju något du åstadkommit själv så tyvärr kan vi inte hjälpa dig"

Kan man ens påverka sin egna ofrivilliga barnlöshet? Kan man hjälpa om man har dåliga spermier/PCO/ hormonrubbningar och liknande? Ytterst tveksamt.

Ren egoism och desperation skriver kommentarslämnaren - men livet handlar ju om att fortplanta sig (för många i alla fall). Har alltid gjort och kommer alltid göra. Människan är gjord för att fortplanta sig. Den naturliga instinkten går ju bara inte att trolla bort.

Ibland känns det som människor som är/har varit ofrivilligt barnlösa behandlas som något konstigt. Det är fel på oss för att vi inte kan få barn på vanlig väg. Vi skall inte få rätt till hjälp för kan vi inte bli gravida på vanlig väg så får vi istället skaffa oss 17 katter som någon slags tröst.

Någon skriver även att man hellre skall adoptera ett barn som redan är fött. Jag tror inte de förstår hur mycket tid och pengar det också tar. Folk är så naiva - vi måste upplysa dem! ♥

1 kommentar:

Åren går sa...

Ja, folk behöver verkligen upplysas! Jag undrar om de som resonerar så här kommer att göra det även i framtiden, om det är så att andelen par med problem ökar. Vad gör vi om fler än 50% av alla som försöker få barn inte lyckas. Eller ännu fler?