Vår historia

Min sambo (L) och jag (J) har tillsammans gått igenom provrörsbefruktning (IVF). Orsaken är slöa och för få riddare. Vi gick på Carl von Linné i Uppsala. De valde att göra mikroinjektioner (ICSI) Jag slutade med p-piller den 2 februari-07 och vi ställde oss i kö för utredning i november-07 (eftersom sambon har barn sedan tidigare genom provrör)

1.a försöket 2008
Den 20 oktober-08 gjorde vi ÄP och återinsättning den 22 oktober. Vi testade positivt den 5 november och hann gå in i v.12 innan vi den 1 januari-09 fick MA (missed abortion) Vi antar att pyret dog redan i v.8
Det var den värsta natten i mitt liv och jag trodde jag skulle dö av både smärta och sorg.

2.a försöket, IVF 1 - FET 2009
Med tre frusna ägg valde vi att göra FET i februari -09 eftersom kroppen kom igång så snabbt. Ett ägg klarade sig inte, men andra ägget delade på sig som det skulle. Ett ägg finns kvar i frysen.
Den 1 mars testade vi positivt och den 23 november föds vår efterlängtade bebis! En underbar liten flicka på 3815gram och 50,5 cm lång som får namnet Maja Inga Sigrid. Välkommen lilla ♥

2013

Syskonförsök 1 -FET
4 maj tas det sista ägget fram som befruktades 20 oktober 2008. Vi kom inte iväg till kliniken, de ringer innan och säger att ägget inte fungerar.


Syskonförsök 2 - Färskt
Påbörjat medicineringen 11 oktober och beräknat äggplock vecka 46 på Carl von Linné
Äggplock 14 november resulterar i 16 ägg.
Insättning 16 november resulterar i ett fint embryo till oss och 7 nedfrysta. På gränsen till överstimulering.
18 november - Läkarbesök pga enorma smärtor i äggstockar. Påvisar en liten överstimulering.
Blodförtunnande sprutor att ta varje kväll för att förhindra blodpropp.
25 november - Vaknar med tungt att andas och lite viktuppgång. Får läkartid till dagen efter.
26 november - Vätska och förstorade äggstockar. Besök på akuten i hemstaden resulterar i att jag blir inlagd på sjukhus.Om du vill mejla/skriva kommentar blir jag jätteglad:
ivfkarusell[snabel-a]gmail.com

Inga kommentarer: