2.6.09

Positivt tänkande från oväntat håll

Igår kom företagets VD och pratade med mig. Undrade hur jag tänkt vara ledig och så vidare.
Jag förklarade vänligt att jag inte planerat något ännu, vill vänta till rutinultraljudet för att veta så bebisen mår bra. Därefter kan jag nog ta tag i det. Han förstod men ville såklart att jag ska fundera, så att de vet hur de gör med vikarie. Jag påtalade också att tidigare erfarenheter gjorde mig lite rädd för att planera.

-Försök att tänka positivt, sa han. Se positiva bilder framför dig och tänk hur du går där med barnvagnen.
Jag nickade och han fortsatte berätta om sin fru som är väldigt sjuk, men som genom tankens kraft kämpar på och kan råda bot på smärtan i kroppen.
-Själv ska jag bara anställa människor som kan skratta. Jag ska omge mig med positiva människor, avslutar han och jag kan bara hålla med.

Häpen gick jag tillbaka till mitt kontor. Det var inte vad jag väntade mig från VD.n som annars kan vara väldigt tystlåten när han går ner till vår våning.
Men än en gång bevisar det hur mycket man inte vet om människor. Varför de beter sig på ett visst sätt och tycker som de gör. Vi vet för lite om våra medmänniskor helt enkelt. Tills den dagen de öppnar dörren och bjuder in en att ta del av deras erfarenheter.

Erfarenheter som formar oss människor. På både gott och ont.

1 kommentar:

Emelie sa...

visst är det underligt hur människor kan överaska en, och så positivt.
Ringde in mig sjuk i veckan och arbetsledaren sa åt mig att absolut inte komma tillbaka förens jag var helt tipp-topp "vi får ju inte riskera något inför hösten eller hur!" var hennes svar.
Väldigt skönt med ett sådant stöd från jobbet istället för att de tycker att man är strulig som åker fram och tillbaka till ivf-kliniken stup i kvarten :)