8.4.09

Besparingar

Förteckning över dagens beslutsärenden

Besparingar på Kvinno- och Kirurgklinikerna

Hälso- och sjukvårdsnämnden
1. godkänner begränsningen av behandling för ofruktsamhet från tre försök till två, enligt förslag i missivet


Jag har frågat både landsting och självaste Åsa Kullgren när detta beslut träder i kraft. Har inte fått något svar än, för ingen vet något.

Jag vet att vissa landsting endast har två försök. Men vi har blivit lovade tre försök och det hoppas jag de inte tänker ta ifrån oss.

Anser att det är sorgligt att alla inte får rätt till tre försök via sina landsting. På beslut finns även att sterilisering skall bli en självkostnad om det inte behövs på grund av medicinska skäl.

Jag kan någonstans tycka att aborter borde tillhöra den kategorin man får bekosta själv. Om det inte skett på brottsliga grunder som att man blivit våldtagen. Men alla oansvariga själar därute som inte förstår att det kan bli barn när man har sex borde få känna att det svider i plånboken när man får hosta upp för en abort. Det känns som att det är enkelt att vara oansvarig och råka bli med barn när det är ett litet helvete att inte kunna bli med barn.

Torde ju vara av intresse för Eskilstunas sjukhus efter kvinnan som gjorde två aborter på grund av att det var fel kön på bebisarna, att bli av med sådana fall som enbart kostar massa pengar.

Att vara barnlös är en sjukdom. I tider när politiker skriker om barnbonusar och att världen skall producera mer barn känns det som ett slag i ansiktet på oss som inte kan fixa det på egen hand. När ska vi tas på mer allvar?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller helt med dig i det du skriver! När ska "vi" bli tagna på allvar! Passar på att säga grattis till den lill* i magen!

Mamma Melissa sa...

Det här gjorde mig riktigt ARG! Hur kan man dra ned på försöken?! Nej, det är verkligen att strö salt i såren, besparingar eller ej -det är med människor vi har att göra!Helt vansinnigt!

Håller i alla fall tummarna att ni får det som ni har blivit lovade!!

Anonym sa...

Hej,

Men om allt går bra för er och ni får barn nu så får ni inga mer försök gratis, det vet du va? Vill man ha syskon så får man hosta upp pengar.
Håller tummarna att allt går vägen denna gång.

Kram
Freja

ivf-karusell sa...

Hej Freja, ja det vet jag att vi inte får. Det jag är oroad över är att vi ska bli fråntagna vårt tredje försök (vi hoppas ju vi slipper använda det) eftersom landstinget skär ner från tre försök till två.

kram j