25.1.10

Sovrutiner

Helgen har varit fullspäckad med besök från syster, bror och systerson. På lördagen var det kalas för lilleman som fyller 8 i slutet av månaden. En intensiv men trevlig helg! Man blir ju lite slut i kroppen och knoppen.

Såhär ser det oftast ut på morgonen. Vi tar sovmorgon efter första amningen och gosar ihop oss i stora sängen när L åkt till jobbet. Ibland sover hon vidare och jag kliver upp för att göra morgonbestyren. Vaknar hon brukar hon ligga och titta sig omkring ett tag innan hon talar om att hon faktiskt ligger ensam.


Men hon sov bara mellan oss några dagar när vi kom hem. Sedan fick hon somna själv i sin vagga och där har hon sovit varje natt sedan dess. Vi har inga fasta rutiner, men brukar hoppa i säng runt 22.30. Då har hon ammat och somnar gott. Sedan kan hon sova till 07 på morgonen utan ett knyst. Kan nog räkna på mina två händer de gånger hon ammat på natten. Givetvis mycket skönt att få en god natts sömn. Tidigare vaknade hon två-tre gånger på natten och hade tappat nappen. Men nu gör hon inte ens det.

"Huuum, vad ska jag hitta på för hyss härnäst?"

Man hoppas ju givetvis att dessa sovrutiner håller i sig för det är ljuvligt att få sova på nätterna och sedan plocka upp na till vår säng, amma och sedan somna om tätt intill varandra. Älskade unge! ♥

5 kommentarer:

Hanna sa...

Vilken gullunge! & visst är det skönt att få sova hela nätter. Vi är också väldigt bortskämda med det (fast vår lillskrutta sover fortfarande mellan oss i vår säng). Kram kram!

Cecla sa...

Hihi, världens sötaste MirakelMaja :)
Skönt med sömn, vare sig man ärliten eller stor!

Och vilken fin dikt du knåpat på ikea! Röstade självklart! Masterpiece! ;)

hoppas ni har en mysig tisdag :)
kramar

Miss S sa...

Hon är verkligen underbart söt!
Du har fått ett litet pris av mig! Kolla in min blogg!
Kram

Emelie sa...

Åh men kan man vara sötare?

pärla sa...

Såååå söt!!!