16.1.10

Besöket på jobbet

Blev halvt däckad i förkylning efter vår Sthlms-tur. Inte van vid storstadsluften, eller snarare har man vant sig av med den efter snart 5 år i Eskilstuna.
Det blev som sagt tågpremiär för lillan. I alla fall utanför magen, innan dess har ju jag suttit på tåget otaligt många gånger till och från jobbet.


(bild lånad från ekuriren.se)
Dubbeldäckarna är barnvagnsvänliga


Lillan sover gott när tåget gungade fram.

Det var ju en aning konstig känsla att till jobbet. Har ju inte varit där sedan oktober. Men det mesta var sig likt. Så mysigt att träffa folk igen och de var nyfikna på Maja såklart!
Hon fick finfina kläder av tjejerna ♥ Sedan köpte min favoritlayouterska-Helena lunch och ekonomi-Agneta försökte söva lillan medan jag åt upp.

Söta klänningen var en present från Helena och hennes familj som Maja fick i december. Finns på Åhlens av märket Parvel som har mycket fina saker. Byxorna är samma märke.

Lunchdags med Agneta, Henning och Helena vid vårt långa matbord. Behövs när man är många på jobbet.

Kräftstjärtssallad -mums! Tack för lunchen stumpan!

Agneta har hand om Majisen

Nerpackad inför avstigning. Vi åkte gammalt tåg hem som inte alls är anpassat för vagnar eller handikappade. Höga steg upp i vagnen och sedan ingen plats att vara på. Fick hjälp av en snäll man som ordnade till en plats och som sedan hjälpte mig av med vagnen väl framme på stationen!
Kan inte undvika att tänka på parodin på Bergmans "Det sjunde inseglet" och tycka att Maja är lite lik Johan Ulveson, speciellt sådär när man bara ser ansiktet och har luvan runtom.

bild snodd från internet. De äldre tågen som inte är så anpassade

Hem ljuva hemkommun! Det märkligaste är att åka till Sthlm och inte hälsa på föräldrarna och brorsan. Men det fanns inte riktigt tid till det, så klurigt när man åker kommunalt också. Enklare på vårkanten när jag kan ta bilen hela vägen. Gillar inte vinterväglag och att sitta och köra så långt då.


Hoppas ni har en skön helg

2 kommentarer:

Frida sa...

Nej det är inte johan hon är lik, det är Lasse Kroner! =)
Kram

Helenan sa...

Åh, vad ni är elaka! Hon är ju dösnygg ju! Bara lik Maja!
Som jag sa så är det ju lite hemskt när man upptäcker att ens egna barn aldrig var lika söta i den åldern...
Tack för titten Hjärtat! Kom snart tillbaka!
Pussåkram!