5.1.10

Mjölkstockning

Vaknade i söndags och hade legat på vänster sida. Hängpukorna är ju ganska stora nu med all mjölk så vänstra gjorde ont när jag klev upp. Tänkte inte mer på det.
Efter en dag ute då grabbarna åkte skridskor och jag tog en liten promenad (man får passa på när man kommer in till samhället, ute hos oss är det krångligt och gå nu) så väl hemma kände jag mig riktigt trött.

Vår trädgård på baksidan

Visserligen hade vi varit uppe två nätter för att lilleman skulle kolla på Star Wars filmerna så det var nog en kombination. Medan L skjutsade hem grabben så kröp jag och bebis i säng.
Sov som små grisar i fyra timmar och kände mig riktigt febrig när jag vaknade.
Tog tempen som visade 38 grader och amningen gjorde vrålont. Jag gråter väldigt lätt, men detta var verkligen smärta och tårarna rann när jag ammade. Tydligen är det bästa sättet att få bort stockning att just amma. Efter en stund vande man sig vid det onda och det var skönt att "driva ut" mjölken.

Killarna har kört mörkerbob och sedan bastat, därav rödhet och blöta i håret.

Natten blev ganska sömnlös, jag är inte van att ha feber. Svettades som en hel karl och efter amning vid 03.30 klev jag upp och duschade. Passerade köket på min väg tillbaka och svepte en tallrik kräm med mjölk på sängkanten medan L undrade vad jag höll på med ;-)

Hade svårt att somna om igen och måndagen blev sömning. Var glad att Maja hade en vakendag för hon åt ganska ofta, vilket idag gör att min puka mår mycket bättre!
Men jag är ju livrädd för att ligga på sidan igen, försöker vänja mig att sova på rygg :)

Hur mår ni? ♥

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dina underbara ordformuleringar på olika kroppsdelar är så väl beskrivna att man verkligen kan föreställa sig härligheten...Fast nu var det ju ingen angenäm upplevelse.-.Tyvärr!! Men skönt att Maja kunde ordna upp situationen till slut...Goa grabbar du har och lilla fröken verkar ju nöjd!
Vi älskar er alla underbara ungar!!!
Mormor & Morfar

Jenny sa...

Oj va jobbigt med mjölkstockning. Jag har klarat mig än så länge. Visste inte att risken är större om man ligger på sidan...jag ligger alltid på sidan när jag sover, har svårt att somna om jag ligger på rygg.

Kram!!