12.1.12

Går iväg från vägskälet

Beslut taget. Beslut meddelat i tisdags. Nervöst, men bad chefen om ett möte där jag rakt på sak talade om att jag har funderat och kommit fram till att detta jobb var inte rätt för mig.

En stor tyngd lättade över bröstet. Jag kan andas igen efter att ha våndats över detta beslut.
Min provanställning går ut i slutet av mars och jag ville vara schyst och berätta nu så chans finns att hitta någon annan snart.

Kollegorna tyckte det var tråkigt eftersom "jag kommit så bra in i gänget" och ja, jag tycker det är jobbigt för de är himla goa. Men det är inte rätt yrkesval för mig.

Jag var på föreläsning idag med Ola Skinnarmo, Carl Tillenius (trollkarl från Eskilstuna) och Johanna Lundin (teaterentreprenör) där det pratades om driv och passion.
Man måste ha de byggstenarna för att få det att fungera känner jag. Och när jag frågar mig själv vad det är jag själv brinner för så är svaret glasklart:

Jag skall jobba med människor. Det kan vara genom min förening som jag jobbar med ideellt eller genom service. Jag pratar jäkligt mycket, har tusen ideér och tycker om att ge bra service till människor. Det är min passion.

Har precis skickat in ansökan till mitt gamla jobb jag hade säsongen 2011. Nu har jag i alla fall tagit steget och vandrat in på en ny väg. Lättare i sinnet och hjärtat.


En av de sakerna jag brinner för. Att hjälpa andra. Här på Mälarsjukhuset i Eskilstuna med ett gäng Omtanke-påsar som jag fått ihop via min förening. Här låg Maja inlagd hösten 2010 när hon var så sjuk och Elsy till höger var en av hennes underbara sköterskor.

3 kommentarer:

Sara sa...

Härligt vännen! Man måste ju våga för att vinna, och du som är så driven kommer klara detta galant. Oavsett om det blir ett nytt jobb eller något eget.

SV: TACK! Jag blir alldeles rörd av din fina kommentar. Och tanken på att jag, efter en jävla massa kämpande rent ut sagt, har två mirakel i min mage, är galet underbar.
JAG ska bli mamma, och JAG har gravidmage och får massa frågor om allt som har med graviditeten att göra.
Det är magiskt och jag får gåshud/blir tårögd flera gånger dagligen...

Pez sa...

Hej!
Känner mig lite off i bloggvärlden just nu men läser gärna andras bloggar. Skönt att du har tagit ett beslut!

Vi ska börja med IVF nr 3 om några veckor.
Kram Pez

Jenny / Ekomamma i stan sa...

Vad skönt att ha tagit ett beslut, och att vara nöjd med det.