30.12.10

Att leva i orättvisor

Det finns många orättvisor i vår värld som vi ständigt stöter på. Sina egna erfarenheter ligger en närmast hjärtat såklart. Givetvis tycker jag det är orättvist att man skall behöva betala dyrt för att bli gravid när WHO har klassat det som en sjukdom. Men ofrivillig barnlöshet finns inte med i någon sjukvårdsgaranti av vad jag kan se?

Självklart tycker jag det är förjävligt att det är okej att döda foster på grund av slarv och okunskap än att hjälpa nya foster att få bli till - till de som verkligen, verkligen vill bli föräldrar och som inte bara glömt att skydda sig. Den här diskussionen kan driva upp helvetet med människor som anser att abort är kvinnans rätt. Javisst är det - men det borde kosta en slant när folk ser det som dagen-efter-piller så att de lär sig. Det är snart 2011 och kan vi resa till månen kan väl folk förstå att man kan bli gravid om man ligger med någon.

Halkar in på en blogg och läser om en mamma som har 10 barn. Hon avböjde att sterilisera sig för att det kostade för mycket = 7500:-
Som om det blir billigare med ett barn till?

Ibland lever man i en liten bubbla med sin ryggsäck som innehåller livets erfarenheter. De formar en och hur man ser på saker och ting. Sådant kan ingen ta ifrån en. Det man varit med om i livet har hänt och då är det normalt att känna orättvisa inför olika saker.
Men så är det ju också med orättvisor - man får göra det bästa utav det. Istället för att gräma sig och tycka att det är fördjävligt får man skapa en förändring. Det finns många sätt att göra det på inom ofrivillig barnlöshet. Jag har redan tidigare nämnt några - tillsammans är vi starka(re)

God fortsättning på er!

2 kommentarer:

SOPHIA... sa...

Kan inte annat än att hålla med! Gott nytt år till dig ock familjen.

Anonym sa...

Jo vårdgarantin gäller. Vi har fått en tid redan i januari i linköping, kan vara bra för folk att veta. I alla fall i Stockholm.