12.5.10

Majas dop

I söndags hade vi dop för Majisen! Fortfarande en overklighetskänsla som kryper fram - är det vi som har dop, för vår dotter? Men gud, vi har en litet barn ihop. Efter all längtan.
Overkligt och så mäktigt att ord inte räcker till.

Från vänster: Åsa & Per som är Majas faddrar - ihop med min lillebror Timmy som dock inte ville stå med framme i kyrkan. Sedan jag, Lasse, Maja & Melvin.

Lasse bar Maja en stund medan nära & kära fotograferade. Annars var hon i Åsas armar hela ceremonin.

Och det gick hur bra som helst! Åsa & Per är så underbara mot lilla Majisen och därför kändes det så rätt med dem som faddrar!

Vår älskade solstråle som fick namnet Maja Inga Sigrid ♥
Den vackra dopklänningen har Majas mormor gjort och den bars även av kusin Hugo på hans dop i höstas.


Pappa Lasse & Majisen

Maja får hela handen av prästen.

Maja & stoltaste storebrodern Melvin

Församlingshemmet där det blev mat i form av paj (catering, gud så skönt det var) och tårtor

Superenkel dekoration - det enda jag hann med på morgonen...plockade blommor hemma och satte i små vaser med lite prickigt papper under (Clas Ohlson 19:-) och sedan hade jag köpt rosa plastband på loppis som jag knöt runt alla bestick. Det tog sin tid men blev en liten färgklick.

Alla fina presenter. Det var så fint inslaget och med fina kort!
Fotograf på alla bilder: Frida Sjöstedt


Själva ceremonin i kyrkan kommer inte glömmas dock. En bit in så börjar prästen hosta, riktig torrhosta. Han kan inte sluta utan ber om ursäkt och lämnar sin plats för att dricka vatten. Helt okej - om det inte vore för att mikrofonen fortfarande är påslagen!
Ingen präst därframme men vi hör hur han hostar och hostar och hostar ännu högre medan han står i ett annat rum för att dricka vatten.

Vissa hade svårt att hålla sig för skratt under resterande ceremoni och det hela blev väldigt avslappnat och inte så högtidligt som det annars kan bli.
Kändes som en parodi nästan ;-)

Det blev en underbar dag med så mycket fina gåvor till Maja! Hon skötte sig även superbra i kyrkan och sa inte ett knyst. Det finns nog någon bild på när prästen visar upp henne för alla och hon bara tittar förundrat på prästen som "Vad gör du?!"

Det är svårt att beskriva i ord alla känslor och intryck som kommer en dag som denna. Alla älskade släktingar och vänner som kommer för att fira vårt efterlängtade mirakel.
Vi älskar er ♥

8 kommentarer:

Jenny sa...

Det känns jättebra. Nu känns det mest spännande! :) Ja, det kommer nog en kväll då J inte kan vara hemma och ge mig sprutan, då jag måste göra det själv, det räcker nog med en gång för att sen känna att man klarar av det :) Fina bilder från dopet! Ni är en fin familj, det syns att ni är lyckliga.

Anonym sa...

Jag tror nog ni redan vet det, men sicken godbit eran Maja ser ut att vara!!! Och man ser verklligen hur lyckliga ni är över att fått erat mirakel! Jag blir alldeles tårögd när jag läser din blogg ibland! Kraaam

Anonym sa...

Jag vet känslan, den där overklighetskänslan. Min dotter(efter IVF) är 18 mån och jag kan fortfarande stanna upp och tänka:" Hjälp IVFen fungerade faktiskt, hon är här och är våran". Jag tror att den känslan aldrig kommer att försvinna. Jag är gravid i v.33 med syskon(via FET) och det känns nästan ännu märkligare, att lyckas 2 ggr händer bara inte, dessutom har bebisen 1 gång i sitt korta liv varit nedfryst... Livets miraklel kan börja på olika sätt!

Maja är supersöt!! Lycka till med allt!

Sara sa...

Ni verkar haft ett riktigt fint dop. Jätte fina bilder!

Jo tack med mig och magen är allt bara bra, den växer som bara den. Drygt 2 veckor kvar tills rul, längtar som bara den :-)

Kram

Åsa sa...

Jättefina bilder på underbara lilla Maja!
Stora kramar

Jenny sa...

Åh så fin Maja är:o)) Visst är det underbart och overkligt att få uppleva sitt barns dop.

Många kramar till er.

Josefin sa...

JÄTTEGRATTIS till er! vi kommer förmodligen få påbörja IVF och det känns skönt att se att det funkar. mitt i allt försökande känns målet väldigt långt borta.

Evelina sa...

Vilken otroligt söt liten dotter ni har!!