6.5.10

Ingen gödgris här inte...

Efter föräldraträffen (eller ska man kalla det mammaträff eftersom karlarna jobbar) i måndags fick vi komma in en dag innan till vår BVC-"tant". Hon tyckte att vi skulle slippa åka in till stan två dagar på raken - väldigt rart av henne!

Både viktmässigt och längdmässigt ligger lillskruttan inte riktigt i fas. Inget alarmerande, men fick ändå råd att testa med ersättningsmjölk som komplement efter den vanliga amningen.BVC har svårt att sätta fingret på vad det beror på att hon inte riktigt ökar i den takt de vill eftersom hon är så otroligt nöjd och glad. Jag tror att det antingen beror på att jag har sämre mjölk eller det faktum att hon är otroligt aktiv.

5-månaders vaccinationen gick bra. Hon började gråta - men när jag plockade upp henne i famnen var det lugnt. Feber på kvällen och dagen efter dock - men inget som påverkade nämnvärt.
På väg hem från BVC kunde jag inte undgå att känna mig som en dålig mamma som inte kan ge mitt barn tillräckligt med näring. Men nu såhär dagarna efteråt känns det inte lika illa.

Flaska har hon tagit förut så hon förstår att den innebär mat. Hålla i själv går också bra, men att luta den så att det kommer mjölk är svårare.
Återbesök 18 maj för att se om det blivit någon förändring.

4 kommentarer:

Kia sa...

Visst är det jobbiga känslor när man känner att man inte räcker till..

Jag är övertygad om att du är en fantastisk mamma till din fina dotter och hoppas att BVC blir nöjda med hennes kurvor den 18:e.

Ta hand om dig!
KRAMAR

Helena sa...

Ge henne gröt! Det blir man rund å go av!

Pärla sa...

Man kanske inte ska ta de där kurvorna på alltför stort allvar, fast jag vet att det är lättare sagt än gjort. Söt som socker är din Maja i alla fall!!!

Nori sa...

Så himla fin bild!

Försök att inte lyssna för hårt på BVC-tanterna. Alla kan ju inte ligga mitt på de där jäkla kurvorna. Om hon mår bra, så mår hon bra oavsett vart hon ligger på kurvan.