20.4.10

Abortdiskussionen

Fortsättning på abortinlägget. Senaste kommentaren.
Jag vill börja med att säga att även jag är en ivf:are. Men jag anser fortfarande att abort måste vara fritt i vårat land oavsett varför man gör det. För vem ska avgöra vad som är ok inte ok orsak till att göra en abort? Om det ska bekostas av den enskilda kvinnan så blir abort en klassfråga. Är det vad vi vill? Vill vi att det ska födas massa oönskade barn för att mamman inte hade råd med en abort? Jag skulle aldrig vilja att ett barn kom till världen när det inte är önskat. Jag tror faktiskt inte det är särskilt många som använder abort som preventivmedel. Kondomer kan spricka. Du kan ha varit för full för att tänka på konsekvenserna. Ska då den kvinnan (för det är alltid kvinnan och inte mannen) straffas för detta. Jag ser själv inte ett barn som ett straff men det är också för att jag längtat så efter min underbara baby.
/Anna

Den, enligt mitt tycke som skall avgöra är ju sjukvården. IVF är redan idag en klassfråga eftersom alla landsting har olika riktlinjer vilket är fullkomligt vansinne när det är klassats som en sjukdom.

Självklart vill man inte att det skall födas oönskade barn. Men grunna då på hur rätt det var att kvinnan i Eskilstuna fick ta bort två foster vid två tillfällen - enbart på grund av att de var flickor. Är det okej?

Har man använt kondom har man i alla fall gjort något för att skydda sig.
Har man druckit för mycket och har oskyddat sex borde man som vuxen förstå konsekvenserna av sitt handlade och stå sitt kast.

Att det är kvinnan som straffas förstod jag inte riktigt. Ofta är man två om att ha sex.

Bådas ansvar.

Det förekommer att en del gör flertalet aborter på grund av slarv. Självklart skall abort finnas för det behövs. Men någonstans måste man ju dra en gräns.

3 kommentarer:

Mia sa...

Om barnet kommit till pga slarv, ungdom, fylla osv och sen mannen hävdar att han inte vill ha barnet så antar jag att han enbart kan bli underhållnignsskyldig. Men det blir ju ändå kvinnan som straffas mer, det är ju självklart. Kvinnan måste bära på barnet, föda det, uppfostra det. Ingen mamma vill nog tvinga iväg sitt barn till någon som inte vill ta i barnet.

Anonym sa...

Jag håller med dig om att IVF (och även adoption) är en klassfråga. Och jag tycker att det borde finnas riktlinjer i Sverige så att varje landsting erbjuder lika många försök, annars är det ju som sagt beroende på var man bor som avgör. Och DET tycker jag är orättvist. Men att ställa IVF mot abort anser jag är fel. Båda behövs. På vilket sätt blir livet lättare för oss som gör IVF om vi tvingar kvinnor att föda barn man inte vill ha? Och vad jag menade med att det är kvinnan som straffas är att det är väldigt lätt för mannen att bara dra... Har hänt nån gång då och då i värdshistorien.
Jag tycker du gör ett toppenjobb som kämpar för IVF och att det ska bli mer rättvist. Men att hoppa på vår fria aborträtt (för hur fri är den om du måste betala för den) tycker jag är fel.
/Anna

Anonym sa...

Jag var FÖR abort innan jag såg bilder på hur stort och utvecklat barnet verkligen får vara när man dödar det. Nu tycker jag att det ska prövas om kvinnan ska få göra abort.

Psykologer och läkare ska diskutera med henne, och med mannen om möjligt, och om kvinnan fortfarande vill göra abort ska hon få det.

Att få göra abort villkorslöst i dagens moderna Sverige känns väldigt förlegat och vansinningt. Då kan vi lika gärna inför dödsstraff.