24.10.11

Kunskapshandikappade människor

Men gud, folk är ju verkligen kunskapshandikappade. Jag blir häpen när jag läser folks kommentarer.
Cornelia från Barnlängtan la upp denna länk idag. Kommentarer som denna: #4 Daniel Ekström
får mig att bli oerhört fundersam.

Om naturen skulle ha sin gång så betyder det alltså att alla som röker och drabbas av lungcancer inte skall få någon vård som bekostas av skattebetalarna?
Om naturen skulle ha sin gång så betyder det att alla personer som gör abort efter abort för att de inte kan skydda sig ordentligt skulle behålla barnen så att aborterna inte belastar skattebetalarna?
Om naturen skulle ha sin gång så låter vi de gamla människorna plågas av sina höftledsproblem för det är sådant som kommer med åldern så att de inte får vård som betalas av skatten?

Vad fan är det karln vill säga och vad menar han?

Att barn inte är en rättighet köper jag absolut. Men att få vård är en rättighet. Folk verkar tro att ofrivillig barnlöshet bara beror på att man tänker för mycket på att göra barn och så låser det sig, inte att det också kan ligga något medicinskt/genetiskt bakom.

Personer som kommenterar likt detta har ju såklart inte själv gått igenom det hela, för vi vet alla att så skriver man inte då. Man får helt enkelt inse att folk lever i totalt olika världar. Men jag tänker i alla fall slåss i min värld för att folk därute skall bli ödmjuka och förstå.

Det handlar ju trots allt om det som vi människor är skapta för att göra. Barn! Hur kan det då vara så in i helvete svårt att förstå det psykiska lidandet man går igenom?
Och så måste man försöka pränta in i folk att adoption inte är något man fixar på 45 minuter - för det låter ju så enkelt att man "bara kan adoptera, måste det verkligen vara ett biologiskt barn"

Bah - man blir ju upprorisk!

4 kommentarer:

Mia sa...

Jag skulle gissa på att det snarare är så att #4 tror att det ligger just något medicinskt/genetiskt bakom det hela och att det därför är fel och därför borde just den kombon av människor inte få barn. Det låter ju som om det är det han menar med att låta naturen ha sin gång. Som att det skulle bli något gravt fel om dessa två fick barn. Och nej, jag tycker inte så utan det är bara mina spekulationer på vad snubben menar.

IVF-Karusell sa...

Hey - long time no seen på bloggen! Ja det kanske är så han menar, men det är ju också helt befängt. För då har man ju inte förstått det hela. Det kan ju vara två helt friska personer som ändå inte lyckas bli gravida. Många tror ju att det blir något konstigt med IVF-barn men forskning visar att de är precis så friska o normala som andra, naturligt producerade ungar.

Ja, du vet ju hur jag är, åsikter om allt och detta ligger mig ju varmt om hjärtat. Kram

Vi i Insjön sa...

Ja du man blir så matt på folk som yttrar sig utan att ta reda på fakta.

Båda båra barn är ivf:er förresten ;-)

Mia sa...

Jag läser hela tiden. Fast via google reader så det är inte alltid jag orkar in och kommentera på bloggarna jag följer. Laat var namnet, I know. =) kram