30.3.10

Dagarna som går

30 mars. Dagarna rullar på - måste nästan stanna upp och fundera vad jag gjort de senaste dagarna för att komma ihåg. Anstränga mig för att minnas. Amningshjärna 2.0

I torsdag dog en väns mamma. Hon dog av den djävla sjukdomen cancer. Somnade in lugnt och stilla efter att ha kämpat i två års tid. Vi åkte hem till vännen och hans sambo på fredagen för att tillsammans med andra goda vänner äta middag, prata och kramas.
Världen liksom stannar upp. Vad är viktigt här i livet? Vad vill jag göra innan livet är slut?

Helgen förflöt med loppisbesök (me löv it), fika på stan med Lasse släktingar, hjälpa till med datorn hos hans faster och där åt vi även god middag. På söndagen firade vi svärfar som fyllde 62. Igår åkte jag till Stockholm för att hälsa på jobbet, tog en lunch med kollegan Helena S och uppdaterade mig om jobbläget (det är skönt att vara hemma faktiskt, men jag lider med dig hjärtat)

På eftermiddagen tog vi adjö av en äldre farbror som vi känt i tio års tid och som mamma och pappa tagit hand om. En vacker begravning. Han hade inga direkta släktingar -så det kändes bra att närvara för att hedra. Jag knöt ett snöre runt blommorna och sa att mitt minne av honom var att han brukade säga " Ta det som ett rättesnöre - att tänka efter före"
Klokt och bra.

Vad har ni gjort senaste dagarna? Kram!

24.3.10

Landstinget sparade pengar på indragna IVF-försök

Förra året skrev jag detta inlägg efter min kontakt med Åsa Kullgren då det blev beslut om nedskärningar gällande antal IVF-behandlingar inom Eskilstuna kommun.

Lokalblaskan skriver såhär på sin hemsida om hur mycket pengar som sparats.

En halv miljon. Jag är besviken.
Inser de inte att varje liten IVF-unge betalar igen dessa pengar då man under en livstid betalar mycket skatt? Sen ser man till kostnaderna för aborter (se inlägget från november i Åsas svar) och det kostar _mer_ än pengarna de sparar in på IVF.
Bättre att döda foster än att hjälpa ofrivilligt barnlösa? När ska de tänka långsiktigt?

Återigen, jag är givetvis glad att det finns två försök och inte bara ett som andra landsting har. Och vi är klara med våra gratis-försök så egentligen handlar det inte om mig. Men jo - för jag har själv varit i svängen och är för alltid en människa som upplevt IVF.

Upp till kamp - nu djävlar! Hör upp alla inom samma landsting - hör gärna av er så vi kan göra något åt detta!

När jag fyllde 25 fick jag...

...ett bevis på att min kropp har kommit igång sedan förlossningen. Jag fick min mens tillbaka.
Trodde den skulle hålla sig borta ett tag - men har ändå sluppit den under nästan ett år så det har ju varit skönt.
Blev tampong-shopping och så det här med att komma ihåg att man har en propp insatt...
Köper tamponger i 100-pack från Apoteket - tycker det är jättebra samt att de är bra mycket billigare än ett paket med sexton proppar från O.B som inte räcker hela veckan.

Bild lånad från apoteket.se

Det som är lite skrämmande är mensvärken. Inte att det gör ont - för det klarar jag av.
Men att smärtan inte är farlig längre. Man förknippar ju värken i magen med missfallet och hur orolig man var graviditetet två när det molade i magen.

Det här med preventivmedel har vi medvetet valt att lägga på hyllan. Det är fruktansvärt skönt att slippa pula i sig piller varje dag. Eftersom vi inte tror vi kan bli gravida på vanlig väg så har vi valt att ha det så. Skulle vi nu bli det blir det ju såklart en stor bonus!

Öppna förskolan

Måndagar och onsdagar är det öppet hus i församlingshemmet. En aktivitet som Svenska kyrkan har hand om. Tycker det är toppen att de fixar sånt här.
För 15:- får man köpa fika och har chans att snacka lite skit med andra mammor och så får bebisarna möjlighet att titta på varandra.
I måndags var tjejkompisen Lotta där med sin dotter Sanne som snart blir nio månader och så Jeanette med sin Felix på sju månader.

Vi bor i ett litet samhälle om 1500 hushåll - så det är roligt när det händer lite saker.
Inspirerad av Jenny köpte vi en Bumbo-stol av en kollega för 250:-
Tycker det är himla smidigt att man kan sätta ner lillan när man ska ha händer fria och äta/fika eller dylikt. Fördelen mot en babysitter är att hon själv sitter upprätt och har, upplever jag, mer koll.

Dregglisen som Maja har på sig är toppen - den har min älskade lillasyster gjort ♥

22.3.10

Kramas med gammal gymnasiekompis och morgonmys med mormor

Ibland springer dagarna på - och så hinner man knappt med det man hade tänkt.
Förra helgen öppnade min mamma sin butik Önskekällan i Haninge och vi var såklart på plats.

Underbara, omtänksamma Cilla kom förbi och hälsade på. Vi har inte setts sedan vi tog studenten 2004 och det var riktigt kul att träffas igen! Gymnasiet var inte min bästa tid i livet då jag var mycket utanför och inte hade några direkta kompisar i klassen. Men då fanns Cilla i parallellklassen och vi hängde ihop en del!



Eftersom det är 10 mil mellan oss så passade mormor på att gosa extra mycket med lillan.
Hon somnade så gott i famnen.

Vaken och nyfiken i morfars knä.
Mamma sa att jag kunde komma in med Maja på morgonen när jag skulle duscha och sagt och gjort. Vid 7.30 skuttade vi in i sovrummet och jag la lillfisan brevid mormor.
När duschen var avklarad fann jag dem såhär. Så himla mysigt!

Älskade mamma och pappa, svärmor och svärfar, mormor och morfar. Ni är bäst, tack för att ni finns! Älskar er! ♥

21.3.10

♥-ligt mycket tack!

Ibland halkar jag lite efter - som med att svara på era finfina kommentarer. Förlåt mig - men ibland kommer saker emellan.

Passar på att tacka så jättemycket för alla gratulationer när jag fyllde 25 år för en månad sedan! Tack även alla ni som är inne och läser min blogg och tack alla som kommenterar.
Ni är guld värda!

Det känns bra att sprida och upplysa världen om IVF. Tillsammans är vi starkare!



20.3.10

Frukost i vagnen

Favorit i repris, grabbarna sov i vagnen och så blev det frukost i äkta campingstil. Snart ska Melvin o jag på loppis. Maja o pappa får hänga hemma. Ha en fin dag! Kram

17.3.10

Majas första årsmöte

Vi är på föreläsning och årsmöte i patientföreningen mot prostatacancer där jag sitter i styrelsen. Maja är garanterat yngsta deltagaren här ikväll! Snart ska det skrivas protokoll, blir spännande och se vad lillan tycker om det. Ha en fin kväll! Kram

16.3.10

Saknad

Cancer är en hemsk sjukdom. Min väns mamma lämnar snart jordelivet i denna sjukdom.
I föreningen jag jobbar i har männen/har haft prostatacancer. Jag hör om människor i en viss närhet som får cancer. Och så min älskade farmor - som tog svängen till himlen i september -09.


Kortet jag gjorde till farmor när hon låg på sjukhuset. Inte trodde man då att det inte skulle gå...

Ena blomsterarrangemanget jag gjorde från mig och min lillasyster med familj till farmors begravning

Det andra blomsterarrangemanget. Det kändes fint att göra något eget till farmor.
Blommorna placerade vi sedan på Brännkyrka minneslund där hon är strödd.

Min vackra farmor för många år sedan

Jag valde att titta på farmor i kistan - för mig var det viktigt att lägga ner några saker till henne som hon behövde på färden. Vem vet om det finns något liv efter detta?

En bild på mig, farmor och lillasyster från julafton 2006. En kortlek eftersom hon spelade mycket kort och så Bridge-blandning som var typiskt pensionärs-godis som alltid fanns hos farmor&farfar
Det har snart gått 7 månader sedan hon somnade in och saknaden är stor. Älskade farmor!
Dock vet jag att hon har koll på oss - och att hon har hälsat på. Jag har öppet sinnelag när det kommer till sådant. Rent egoistiskt tycker jag det är ledsamt att farmor och Maja inte fick träffas. Men Maja bär farmors namn som mellannamn och det känns bra att hedra henne på det viset.

Ta hand om era nära & kära medan de fortfarande är i livet. Livet är så skört

11.3.10

Vacker låt

Den här låten tycker jag är så vacker ♥

7.3.10

Gottegris

Möte i Stockholm. Inte helt fel med den här typen av fika! Nu ska vi vända bilen mot Eskilstuna Maja och jag. Kram

6.3.10

Lik sin pappa

I stort sett alla säger att Maja är lik sin pappa. När vi var på middag förra helgen åkte fotoalbumen fram och jag kunde inte annat än hålla med om att det stämde ju.
Ser även vissa likheter mellan Maja och hennes storebror Melvin. Det hon fått från mig är nog öronen och munnen (som redan nu pratar en himla massa :))

Maja



















Lasse som liten

5.3.10

Efterlängtad ♥

Efterlängtad
Tiden går så fort. Det gäller att njuta varje sekund.
De sekunder som passerar förbi kommer aldrig åter.

4.3.10

Mina barn är aldrig gratis

Läser statusuppdatering på Facebook. En tre-barns mamma med fina, friska pojkar skriver att idag får man hennes barn helt gratis.
Jag skriver något ironiskt om att det finns nog många som kan ta dem. Speciellt med tanke på att det är dyrt med adoption och att inte alla får barn på vanlig väg.
Hon och en tjej till kommenterar att de gärna skulle adoptera.

Javisst - lätt att säga när man redan har barn.
Skulle de även vilja gå igenom IVF? Tveksamt.

Jag svär att jag aldrig kommer säga att mitt barn/mina barn är gratis. Det kommer säkert komma tillfällen när det är jobbigt - men jag har valt att "skaffa" barn och vet vad det innebär.

Efter allt detta kämpande och efter den lycka hon givit oss skulle det kännas nedrans oförskämt att säga en sådan sak.

Ibland känns det som att man lever i olika världar. Världen där människor blir gravida enkelt och världen där människor får kämpa. Ibland känns det som att man tänker helt olika och uppskattar sina barn olika. Men så är det väl med hela livet. Alla har olika erfarenheter i bagaget och alla har olika tankar & känslor.

Jag blir bara så bedrövad när folk säger så om sina barn.