30.3.10

Dagarna som går

30 mars. Dagarna rullar på - måste nästan stanna upp och fundera vad jag gjort de senaste dagarna för att komma ihåg. Anstränga mig för att minnas. Amningshjärna 2.0

I torsdag dog en väns mamma. Hon dog av den djävla sjukdomen cancer. Somnade in lugnt och stilla efter att ha kämpat i två års tid. Vi åkte hem till vännen och hans sambo på fredagen för att tillsammans med andra goda vänner äta middag, prata och kramas.
Världen liksom stannar upp. Vad är viktigt här i livet? Vad vill jag göra innan livet är slut?

Helgen förflöt med loppisbesök (me löv it), fika på stan med Lasse släktingar, hjälpa till med datorn hos hans faster och där åt vi även god middag. På söndagen firade vi svärfar som fyllde 62. Igår åkte jag till Stockholm för att hälsa på jobbet, tog en lunch med kollegan Helena S och uppdaterade mig om jobbläget (det är skönt att vara hemma faktiskt, men jag lider med dig hjärtat)

På eftermiddagen tog vi adjö av en äldre farbror som vi känt i tio års tid och som mamma och pappa tagit hand om. En vacker begravning. Han hade inga direkta släktingar -så det kändes bra att närvara för att hedra. Jag knöt ett snöre runt blommorna och sa att mitt minne av honom var att han brukade säga " Ta det som ett rättesnöre - att tänka efter före"
Klokt och bra.

Vad har ni gjort senaste dagarna? Kram!

3 kommentarer:

Åsa sa...

Mycket sanna ord att tänka på vad som egentligen är viktigt i livet. Gäller att passa på att njuta medans tid är!
Stora kramar

Joanna sa...

Ja, det är verkligen mycket som inte känns så viktigt längre när människor omkring en går bort. Man får perspektiv på ett helt annat sätt.

Stickorna kom fram förresten. Jättestort tack! Glömde helt bort att berätta det för dig mitt bland ÄP, sjukdom och all annan skit :)

Kram

Helenan sa...

Usch vad mycket tråkigt!
Tack för att jag alltid får kräkas på dig gumman! Jag saknar dig otroligt mycket! Pussåkram!
Å glad påsk, förresten!