16.3.10

Saknad

Cancer är en hemsk sjukdom. Min väns mamma lämnar snart jordelivet i denna sjukdom.
I föreningen jag jobbar i har männen/har haft prostatacancer. Jag hör om människor i en viss närhet som får cancer. Och så min älskade farmor - som tog svängen till himlen i september -09.


Kortet jag gjorde till farmor när hon låg på sjukhuset. Inte trodde man då att det inte skulle gå...

Ena blomsterarrangemanget jag gjorde från mig och min lillasyster med familj till farmors begravning

Det andra blomsterarrangemanget. Det kändes fint att göra något eget till farmor.
Blommorna placerade vi sedan på Brännkyrka minneslund där hon är strödd.

Min vackra farmor för många år sedan

Jag valde att titta på farmor i kistan - för mig var det viktigt att lägga ner några saker till henne som hon behövde på färden. Vem vet om det finns något liv efter detta?

En bild på mig, farmor och lillasyster från julafton 2006. En kortlek eftersom hon spelade mycket kort och så Bridge-blandning som var typiskt pensionärs-godis som alltid fanns hos farmor&farfar
Det har snart gått 7 månader sedan hon somnade in och saknaden är stor. Älskade farmor!
Dock vet jag att hon har koll på oss - och att hon har hälsat på. Jag har öppet sinnelag när det kommer till sådant. Rent egoistiskt tycker jag det är ledsamt att farmor och Maja inte fick träffas. Men Maja bär farmors namn som mellannamn och det känns bra att hedra henne på det viset.

Ta hand om era nära & kära medan de fortfarande är i livet. Livet är så skört

2 kommentarer:

Kia sa...

Cancer är en hemsk sjukdom, jag kan inte annat än hålla med.
Min faster gick bort i leukemi när hon endast var 7 år och jag har valt att ge Minna hennes namn i mellannamn.. Dels för att hedra hennes minne, men även för att påminna min dotter om att hon alltid har en skyddsängel i himmlen som vakar över henne.
Ta hand om dig!
Superfint inlägg!

Jenny sa...

Så vackert inlägg. Min farmor gick också bort i cancer. Vi stod varandra väldigt nära. Satt vid hennes sida när hon tog sitt sista andetag. Önskar att både hon och pappa fått träffa Elvin.

Många kramar till dig!