2.2.10

Återbesök hos barnmorska och 2-månaderskollen

Förra tisdagen var vi på besök hos barnmorskan. Fick en stor kram när vi kom och lillan log glatt åt båda barnmorskorna. För tyvärr skulle våran bästa Gunilla sluta, men hennes efterträdare verkade nog så trevlig och det är ju ändå inte säkert vi får gå fler gånger hos barnmorskan. Vi pratade och tiden sprang iväg. Mitt järnvärde låg på 155 så det var bra, lite grejs i urinen som är normalt efter förlossning, en vikt på 77 kilo och guldstjärna i kanten för mina knipövningar som hon testade när jag låg i den bekanta gynstolen igen...

Passade på att ta en bild på Gunilla & Maja så att hon får se vem som var bästa barnmorskan

Maja-mössan har hennes duktiga mormor gjort och det finns en matchande kofta till

Idag var det dags för 2 månaders-koll. Eftersom vi missade förra gången då jag hade mått så illa på natten så blev det idag istället. Läkaren var inte den muntraste damen vi träffat så besöket gick fort. En barnmorska mätte och vägde och 57 lång, 40cm i huvud samt 5100gram. Tydligen ett litet tapp från kurvan så hon tyckte hon kunde få en extra slurk på kvällen. Javisst kan vi prova med det, men i övrigt så äter hon när hon själv tycker och vill och att tvinga på na att äta fungerar inte. Mamma berättade att när jag var 2 ½ månad vägde jag 4200gram så jag var tydligen en riktig tunnis ;-)

5 kommentarer:

Kia sa...

Jag har nog en liten jättebebis tror jag.. =P En riktig klump är hon och på 2-månaderskoll förra veckan och då vägde hon 5970 g på 58 cm..

Jenny sa...

De där "normalkurvorna" gör en bara stressad. Tror er Maja mår prima.

Kram till fina familjen.

Drullputta sa...

Alma ses snart som en två månaders bebis hon och nu i fredags vägde hon 4130g. Ingen som är superorolig för det än och Alma är ju ändå prematur så de skulle kunna bli det. Nej, som sagt, ta det med ro så kommer allt gå bra!

Kram

Madde sa...

vilken sötnos ;) hihi

marina sa...

Gud vad söt hon är=) Kikade igenom på tidigare inlägg=)

Kom in till mig & lämna ett avtryck om du vill=)

Kram=)