10.12.09

Status på mamma 17 dagar efter

Efter förlossningen gjorde det ont att gå på toa. Det sved när man kissade därför att man var sydd och hade lite småsår, grät faktiskt några gånger för att det gjorde så ont.
Det har dock minskat. Att göra nummer 2 fungerade också hyfsat, man kände sig lite bedövad dock eftersom de sytt i mellangården.

Jag använde en bedövningsgel som jag fick ifrån tjejkompisen som jobbar som sjuksyrra och den lindrade en del (Tack Lotta ♥)
Dock har det känts som jag burit en 20kgs tyngd med underlivet, det har dragit och svidit en del. Försöker komma ihåg att göra knipövningarna så att man bygger upp musklerna igen. Att sitta på huk gör lite ont så ännu är man väl inte helt fix och färdig mellan benen ännu.

Det härliga avslaget har lugnat ner sig i alla fall.

Viktmässigt så gick jag upp ca 13 kg under graviditeten. Vägde 79 vid inskrivning i v.13
Jag vägde mig när vi kom hem och då hade jag tappat cirka 8 kg direkt efter förlossningen.
Sedan tappade jag 1 kg om dagen under tre dagar. Nu väger jag 79 igen.
Känns konstigt att magen är borta faktiskt. De enda spår som syns är ju det som dinosaurien rev upp ;)

Jag hoppas på att kunna ta promenader i skogen med Maja och vovven redan till helgen, det är så skönt att få frisk luft när man bara hänger inne hela dagarna :)

5 kommentarer:

Frida sa...

Svärmor min som jobbar med inkontinensskydd (stavas det så?) har sagt att det är Väldigt Viktigt med både knipövningar och bäckenbottenövningar om man vill slippa läckage fram över.
kram

Mikaela de Ville sa...

Åh jag har inte varit här och sagt GRATTIS till liten sötis! GRATTIS GRATTIS GRATTIS! Men det finns mindre och mindre tid att göra "egna saker" på har jag märkt. Lilltösen kräver all uppmärksamhet när hon är vaken, och det får hon så gärna, är ju jättekul nu när hon är mer "med", och när hon sover finns alltid tusen måsten, så bloggvänner har blivit lidande. Bloggrundorna har inte blivit av. Så förlåt att jag missat det stora och GRATTIS igen! Så underbart!
Och vad skönt att där-nere-besvären lugnat ner sig!
Kram m.

Kia sa...

Tack för gratulationerna!
Tänk att tiden går så fort med de små liven. Vår lilla tös är hela 3 veckor imorgon och samtidigt som tiden har rusat iväg känns det som att man alltid haft henne hos sig. Hur såg livet ut innan?

Visst är det fantastiskt att vara mamma, en riktig gåva som jag önskar att alla kvinnor som ville fick uppleva. Jag har dock svårt att förstå att hon är min och det tar nog ett tag till innan det helt har sjunkit in.

Ta hand om er!
God Jul & Gott Nytt År!

Malin - brandteknologen sa...

Hej! Med mig är det bara bra. Jag har jullov nu och passar på att ta det väldigt lugnt =) Jag åkte ner till min pojkvän i Kalmar i fredags, och åker inte tillbaka till Luleå förrän om tre veckor.

Det var ingen större snömängd mellan Luleå och Kalmar, men här har solen tittat fram flera gånger sen jag kom, och dagarna är längre, så jag är glad över allt extra ljus =)

Ni myser väl på ordentligt kan jag tänka mig, Maja lär väl bli julens stora höjdpunkt bland släkten kanske? =) Kramar till er!

Johanna sa...

Vad roligt att allt verkar gå så bra för er! Tänk att kilona bara kan rasa sådär direkt efteråt. Amningen kan man tacka för mkt :)

Vi har det bara bra här nere i söder. Det har snöat ordentligt de senaste dagarna så just nu har vi över en halv meter snö, inte illa för att vara Skåne :)

God Jul till er alla tre!
Stor kram
Johanna, Niklas och Corinne