22.7.09

Besök hos barnmorskan

Idag var det besök hos barnmorskan. Mitt järnvärde var inte alls bra, 104 (till skillnad mot 134 på inskrivningen) och förklaringen kunde dels vara att jag slarvat med mina tabletter (Mitt val Kvinna) men också att man får mer vätska i kroppen (vatten o blod) som späder ut allt.

Blodtrycket var dock bra (112/77) och glukos (6.7)
Vikt 83.7 kg (81kg i v.20)

Så mätte hon magen från blygdbenet och upp där moderkakan låg, 24 cm. Verkade helt i sin ordning. Även hjärtljudet hördes tydligt (160 slag/minut) och de spelade jag in denna gång (ska bara försöka få in det på bloggen...)

Detta är så fantastiskt! Bara hoppas att allting går hela vägen!
Kram!

4 kommentarer:

Alma sa...

Låter underbart! Längtar tills jag ska dit igen.
Kram

Pez sa...

Hej hej!
Ska du äta järntabletter nu när värdet var lite lågt. Mitt låg på 102 på inskrivningen och då fick jag börja med det. I vecka 20 hade det gått upp till 108. Vad jag har förstått så är det inte så mycket järn i mitt val kvinna och liknande tabeltter.
Vad söt du är som frågade din barnmorska om mitt problem.
Läkaren sa till oss angående mitt tidiga ul att det är vanligt att moderkakan ligger ganska lågt då (1/3) och det brukar då i de allra felsta fall rätta till sig, dock inte för mig, tyvärr.
Varken jag eller gubben minns något om att den var låg bara att att både bebben med allt vad det tillhör låg långt bak därav min lilla magge. Allting såg så himla bra ut då enligt dem.
Oj, nu har jag tagit upp mycket plats!
Kram kram

MochM sa...

Då blir det järntabletter nu gissar jag? Och svart bajs kan jag meddela! Haha! Too much information, jag vet men det där med järntillskott är väl mer regel än undantag under en graviditet har jag förstått. Mitt gick upp efter att jag börjat med tabletterna, men det ligger fortfarande lite på gränsen. Var noga med tabletterna, hur du tar dom och ät annan järnrik mat. Tydligen är det bra att ha ett högt järnvärde vid förlossningen.
Kram m.

Rallyrut sa...

TAck för dina gulliga kommenterar på min blogg gumman! Vad fin din mage är...så roligt att följa vecka för vecka...apropå lågt blodvärde...Jag åt Hemofer hela graviditeten pga av sjunkande blodvärde fungerade toppen och blev ingen påverkan på magen! Kanske nåt att prova...KRAMAR I MASSOR