19.7.09

112

Idag har vi gått 24 fulla veckor. Det är 112 dagar kvar till beräknad födsel. Förutom att jag får ont i fötterna om jag står upp mycket så mår jag oförskämt bra.
Min startvikt på 79 kilo vid inskrivningen i v.13 har ökat till ungefär 82-83 kilo och det känns.
Det är fascinerande hur mycket man även går upp vid hormonbehandling, har läst om så många som gjort det nu så det känns inte konstigt att jag själv gjorde det.

Försöker att inte lägga så stor vikt vid det dock (hihi) Man blir tjockare och mer anfådd och trött när man är gravid. Sålänge jag inte riskerar att dö i hjärtinfarkt så är jag lugn.
Att ens få vara gravid bräcker det mesta och att gå upp i vikt och bli lite rundare bekommer mig inte. Förutom att jag vill vinna vår vadslagning här hemma där sambon tror på tresiffrigt och jag bestämt hävdar att icke...! Men samlar man på sig vatten senare så gör man :-)

Vi kanske är konstiga, men vi har inte handlat något till bebisen ännu.
Vagn har vi väl pratat lite lätt om. Men skulle vi nu inte hinna köpa en vagn får man väl låna någon gammal inkörd sak tillsvidare.
Bebisen behöver kärlek, närhet, blöjor och kläder. Resten får liksom lösa sig. Men just nu handlar vi ingenting, det blir nog senare.

6 kommentarer:

Emelie sa...

Tack för in fina komentar :)
Jag älskar verkligen stora gravidmagar och det är nog därför jag kan ta så det så hårt när jag ser en.
Men jag gör lite skillnad på magar och magar ;)
Magar som jag vet har kommit till genom infertilitetsbehandling älskar jag att se för det ger mig hopp.
Din fantastiskt vackra mage ger mig hopp om att vi ska kunna lyckas.
Så upp med massor med bilder på magen!

Kram

Pez sa...

Härligt att allt går bra för dig!
Vi tittade på barnvagn i början av veckan, det är verkligen en djungel.
Vi har bestämt oss för att avvakta lite men av kompisar har jag hört att det tar mellan 8-12 veckor att få sin vagn!
Många kramar från mig!

MochM sa...

Äsch, inte är ni konstiga inte.
Vi har precis börjat fixa. Vagn köpte vi i veckan. Tittade i babybutiken, lånade hem en och testade i lilla hissen och letade sen upp den på Blocket och köpte den för en bråkdel av nypriset. Vill man inte nödvändigtvis ha en ny är det nog rätt lugnt att vänta ett tag till med vagn. Tänk miljö, återanvänd! :o)
Kram m.

Henry & Noras mamma sa...

Hej Fluffan!
Vi köpte ingenting förrän vi hade fått tid för snitt två veckor framåt i tiden... Liiite panik när vi kom på att man behöver en bilstol för att överhuvudtaget komma hem! Jooo... förresten en tvåpack minisockor köpte jag... å gömde.
Saknar dig på jobbet!
Kramen!

MochM sa...

Svar på kommentar på min blogg:
Jag tänkte också på bajsbiten, men man har tunna engångsinlägg av rispapper (om man vill). Det pappret tar man bara bort, sen blöter man blöjan och lägger i en särskild påse och där kan dom ligga i tre dagar. Med andra ord, tvätt var tredje dag och inget bajs i maskinen! :o)
Lovar att återkomma när vi testat! Som sagt, jag är inte säker på att det kommer funka för oss, men jag tycker det känns bra att testa innan vi förkastar det.
Kram!

Jenny sa...

Du är klok som en bok. Man ska inte stressa ihjäl sig. Precis som du säger så är kärlek, närhet, blöjor och kläder viktigast. Det andra löser sig. Jag är ju tyvärr lite så att jag gärna vill ha klart med allt i tid. Så jag behöver lite inspiration av personer som dig som är lite mer laid back;o)

Oroar mig inte heller ett smack angående vikten. Bara att få vara gravid är så fantastiskt att jag med glädje tar allt som ingår, haha. Nog för att jag gnäller ibland, men det är alltid med glimten i ögat.

Kramar!