31.10.10

En liten tripp

Först blev det besök hos mormor och hennes butik

Jag har ju insett att jag knappt hinner blogga om allting som händer i min värld. Antagligen för att det hela tiden händer saker så jag knappt minns vad jag gjorde för två dagar sedan...

I lördags blev det en tur till Stockholm för att närvara på våra vänners namnceremoni för deras lilla dotter. Det blev en fin ceremoni fylld med kärlek och jag fick faktiskt några tårar i ögonvrån. När gästerna började droppa av samlades några grabbar för att säga hej och tack till vår vän - som överrumplad blev meddragen ut på en försenad svensexa.

Jag och barnen åkte till mormor, morfar och morbror för middag. Pappa och jag passade på att släpa ner kartonger från vinden som var fyllda med leksaker från när jag och lillasyster var små. Ett litet himmelrike för Maja som varken visste ut eller in bland alla nya leksaker. Gosedjur och dockor och det mesta i rosa...fick med oss några kartonger hem och vinden fick lite mer utrymme.

Lilla M och morfar busar

Imorse vaknade jag av att lilla M pep till och så att mormor gick dit för att plocka upp henne. Trodde det var mitt i natten men fick till svar att klockan var 08! Yay - sovit hela natten som en klubbad. Vilken lyx att mormor tog lilla M så man kunde blunda en stund till! Tack mamma o pappa ♥

Lilla M myser med sin fina mormor

Mormor o morfar hade ordnat värsta hotellfrukosten. Tack för helgen!

Lämnade stora M hos farmor och fick lunch på köpet. De skulle på bio och så skulle han sova över där. Vi åkte hemåt och jag åkte till en bekant för planering av höstmarknad i Eskilstuna samt andra planer som jag hoppas kan bli något framöver.

Lillasyster kom förbi en sväng och upplevde nostalgin med alla leksaker.
Här en bild på kusin Hugo, pappa Marcus och så Lasse och Maja.


Nu är klockan lite för sent och jag borde droppa i säng då det stundar skoldisco imorgon som vi arrangerar. Kommer bli en lång dag men fartfylld och rolig.

Godnatt raringar därute - glöm inte bort att ni är värdefulla och unika varje en av er! ♥

Vi har provat Pampers Active Fit


För länge sedan gick jag med i Buzzador. Ett sätt att få prova saker gratis för att rapportera in så att företagen får veta vad vi konsumenter tycker. Man buzzar bland sina vänner för att tala om sin åsikt. Vi har testat Pampers Active Fit nyligen och själva blöjan fungerar bra. Den är supertunn och håller tätt - men vad jag blir osäker på är den här så kallade salvan inuti. Står att den innehåller bland annat alkohol. Vilket gör mig lite tveksam till produkten.

Så, det blir nog att fortsätta med Libero framöver!

26.10.10

Nu har vi fått svar på infektionen

Maja innan allting började. Man ser en liten röd prick till vänster på hennes panna

Förra veckan togs blodprov hos läkarna efter att vi slutat med antibiotikan. Vi fick även en tid för ultraljud på Majas kind då hennes lymfkörtel inte gett med sig, den har varit väldigt svullen men minskat i storlek.

Idag ringer läkaren. Som sagt, det var varken öroninflammation eller urinvägsinfektion som första läkaren trodde och som vi fick medicin mot. Sedan var det gissning på stafylococker och när vi fick hjälp av infektionsläkaren som sa att det skulle tas tester på harpest kändes det som att "äntligen, nu tas det tester"

Svaret de fått på senaste testerna är att Maja utvecklat antikroppar mot just tularemi. Det vill säga harpest. Verkar inte vara en vanlig sjukdom i Sverige, kan tydligen spridas från en sjuk mygga eller fästing till människor.

Läkarna gissar dock på att hon haft två infektioner på samma gång. Dels harpest men även stafylokocker. Återstår att se vad ultraljudet säger om lymfkörteln.
Är fortfarande orolig för mitt lilla hjärta och om det är något mer skit som huserar i hennes lilla kropp. Förhoppningsvis inte, men känner mig ändå inte helt trygg.

När det började bli var innanför utslagen

23.10.10

Sjuan 11 månader


23 oktober 2010
För 11 månader sedan förändrades våra liv totalt. En liten raring stal våra hjärtan.
Herregud vad hon har stulit dem - med sina leenden, sitt skratt och förmågan att förstå saker fastän hon är så liten. Hon missar sällan en chans att dansa lite.
Dansar för att hon är glad får man hoppas. Glad för att äntligen fått komma till livet och alla fina människor därute som hon får kärlek och ger sin kärlek till. Gränslöst.


20.10.10

Älskade Maja 2 år idag

Jag vet att jag är värdelös på att blogga just nu samt att hinna läsa era bloggar. Hoppas ni har överseende med mig.

Ville bara skriva av mig lite känslor. Idag för exakt två år sedan for vi till Carl von Linné-kliniken för vårt första äggplock. Ur denna skörd med 11 ägg blev 4 befruktade.
Ett var lilla Egon, vårt första foster som inte fick leva mer än till v.12 innan det blev missed abortion. Det andra som tinades upp var odugligt och det tredje var vår älskade dotter Maja.

Att få ha varit med om detta, på hela resan (som gudbevars inte är slut ännu, jag reser ju som sällskap med er andra och slåss för att folk ska veta om detta) är en känslostorm utan dess like.
Att sedan faktiskt ha fått äran, glädjen och lyckan att få ett levande barn är något som bara kan beskrivas med gränslös kärlek.

Vissa känslor går knappt att beskriva med ord för det känns alldeles för futtigt - det blir liksom överväldigande.

Älskar dig MajaBaja, MirakelMaja, skruttfia, älsklingen, lillstumpan, stjärnöga, Majsen, Majisen, tokfia, busfia, KladdMaja. Kärt barn har många namn och det skall du veta mitt hjärta. Så efterlängtad och så älskad.

Vi älskar dig gränslöst! ♥

14.10.10

Status på lilla M

Först och främst - allra käraste människor som stöttat här på bloggen, via sms, på facebook. Miljoner tack för ert stöd som betyder oerhört mycket!

De sena nätterna på sjukhuset med en sjuk tjej bredvid sig i sängen och bara vetskapen om att det fanns folk därute som tänkte på oss - inte var vi ensamma där vi låg och kurade i sjukhussängen och såg månen utanför.

Jag har halkat lite efter med det mesta (fått så fina awards och kommentarer som jag inte hunnit med än) men börjar återvända till vardagen utan sjukhusbesök och medicinering.

Läkarna vet fortfarande inte exakt vad hon haft, men troligen är det stafylococker som härjat runt. Vi beslutade att åka in 3 ggr/dagen för att få antibiotika intravenöst (istället för att bli inlagda) efter att hon fick hög feber igen, för hon var ändå ganska pigg och det är svårt att sysselsätta en ung dam på ett sjukhusrum (eftersom vi inte fick vara på avdelningen) Nu i tisdags fick vi fortsätta med medicineringen hemma! Så nu skall det bara gå åt rätt håll. Utslagen i ansiktet torkar mer och mer för varje dag - så vi hoppas att vi slipper bakslag nu.

Sköterskorna vi har haft har varit helt underbara! Jag vet att någon kanske läser bloggen efter att ha sett länken i tidningen vi var med i - men det är faktiskt så, vi har haft ett bra stöd från sköterskorna som tagit hand om oss. Maja har varit fantastiskt duktig och inte gnällt så mycket trots all den här skiten.

Även om jag en kväll bröt ihop fullkomligt över denna oro och ovisshet. Man är så fruktansvärd rädd att förlora sitt barn när man inte vet vad hon har för sjukdom.

Men nu är vi snart tillbaka på banan igen och jag har massor att ta igen på bloggarna. Ville bara rapportera om läget och verkligen tacka så hjärtligt för att ni finns därute!

Stor kram!

8.10.10

Det går inte över

Febern kom tillbaka igår. In igen för koll, läkarna är mest förvirrade, vet inte vad det kan vara. Fick träffa infektionsläkaren som mumla något om harpest. Prover tagna. Nu antibiotika, den första Maja fick, intravenöst. 3ggr om dagen åker vi fram o tillbaka, vill inte ligga inne då Maja är pigg o leker o vi får inte leka utanför rummet då de inte vet smittorisken. Uppskattar allt stöd vi får, behövs! Känns inte alltför tryggt när knappt läkarna vet. Stor kram!

6.10.10

Utskrivna

Kom hem på permission i måndags, återbesök idag och utskrivna. Maja har utslag o är lite svullen, men det verkar gå åt rätt håll. TACK alla älskade människor som hört av er på alla olika vis! Jag ligger efter med bloggläsandet, men är snart på banan igen. Stor kram

3.10.10

Utslagen kämpe

Idag minskades antibiotikan till två kurer. Nu syns det inte på bilden kanske, men vi väntar på att svullnaden ska gå ner, samt utslagen. Jag har intagit middag liggandes med en hand medan Maja sover gott på min arm. Vår fina dotter, en kämpe redan från start!

1.10.10

Ny antibiotika

Hjärtligt tack för era fina hälsningar! Det värmer otroligt mycket att veta att ni tänker på oss! Jag känner mig både stark och trött på samma gång. De tror hon har hudinfektioner, så nu hoppas vi att antibiotikan hon får ska hjälpa. Just nu vilar hon på mig, med avbrott för att gråta över smärtan. Inte ett leende på fem dagar. Jag går sönder i hjärtat. Tack för att ni finns därute!