31.5.10

Detta är så djävla bra!

För er som funderat på vad min hemliga idé var då jag sökte revisorer kan jag nu meddela att mina planer läggs på hyllan eftersom ett annat par redan förverkligat detta - vilket känns helt fantastiskt! Kul att fler har haft samma funderingar!

Besök gärna denna länk och sprida den för vinden till alla ni känner så att vi tillsammans kan hjälpas åt att förverkliga våra medsystrar och bröders drömmar om att få bli föräldrar!

Tack Lars & Sandra och ni som jobbar med detta att ni gjort verklighet av stiftelsen!

28.5.10

Stora tjejen

Eftersom Maja är stora tjejen nu så skippar vi det här med babyskydd o kör bälteskudde direkt...

25.5.10

Precis just nu

Jag har varit på styrelsemöte i en av alla föreningar jag sitter med i. Mycket trevligt och nyttigt för bygden vi bor i. Hem och slänga sig i soffan med choklad (som väluppfostrad sambo köpt eftersom man har mens - utan att jag ens bad om det!) och Desperata hemmafruar samt Cougartown.

Lillskruttan gör en Pippi och sover helt tvärtom. Bra där - man ska inte vara som alla andra.
Hon sover helst på magen nuförtiden.


Håller stadigt i nappen så att den finns nära till hands gör hon också

Idag fick jag känna på hur det är att vara dåliga mamma. Maja hade sovit på soffan och jag hade pallrat upp kuddar - tänkte att som vanligt så hör jag ju när hon vaknade. Icke! Det jag hörde var en duns och jag flög upp ur stolen i hobbyrummet och plockade upp en gråtande tös från golvet. Tröstade med napp och bröst och hon slutade gråta ganska så snart.

Ännu har hon inte kräkts eller visat några tendenser till att ha skadat sig allvarligt. Men oron ligger såklart och lurar. Aldrig mer får hon sova i soffan om vi inte är där. Nu blir det fastspänd i vagnen eller spjälsängen som gäller. Man lär sig av sina misstag.

En fin kommentar från en kämpande Annika

Det kom en fin kommentar från en tjej vid namn Annika i förra månaden:
Jag har läst din blogg en längre tid och beundrat att du orkar kämpa. Kämpa genom att kontakta politiker och press. Tack för det! Vi borde vara fler av den sorten. Själv håller jag också på med IVF, men har tyvärr inga krafter kvar till annan kamp än kampen med hormoner och besvikelser.

Nu har jag läst den senaste debatten och håller också med om orättvisan i att aborter bekostas gränslöst, medan IVF knappt bekostas alls. Och ingenstans har du ju skrivit att du vill förbjuda aborter, vilket somliga tycks tolka in. Kanske kunde antalet gratis aborter vara samma till antal som gratis IVF- försök? Sen får alla bekosta själva. Finns det inte pengar, så skall de i alla fall fördelas rättvist? /Annika

Annika - hjärtligt tack för din fina kommentar! Har du någon mejladress eller så? Det vore roligt att komma i kontakt med dig - om du själv vill förstås? Jag hoppas verkligen att din/er kamp lyckas snart! ♥

24.5.10

Abortdiskussionen II

Ett intressant inlägg från en som väljer att vara anonym:
Jag var FÖR abort innan jag såg bilder på hur stort och utvecklat barnet verkligen får vara när man dödar det. Nu tycker jag att det ska prövas om kvinnan ska få göra abort.

Psykologer och läkare ska diskutera med henne, och med mannen om möjligt, och om kvinnan fortfarande vill göra abort ska hon få det.

Att få göra abort villkorslöst i dagens moderna Sverige känns väldigt förlegat och vansinningt. Då kan vi lika gärna inför dödsstraff.

Det finns så många olika erfarenheter & upplevelser kring detta med att göra barn/ ta bort barn. Själv blir jag nyfiken - undrar hur det går till när man väljer att göra abort. Hur mycket tid läggs ner på samtal med patienterna inför det stundande ingreppet?
Där sträcker sig min erfarenhet inte sig långt - som tur är...

För 24 veckor sedan


Vår älskade solstråle fyllde 6 månader igår den 23 maj.
Det var nyss hon kom till oss en mörk höstkväll i november på Mälarsjukhuset i Eskilstuna.
Hon kan redan så mycket! Hon pratar med oss - säger dadada, mamamam och papapap.
Hon ålar runt i huset - ser spännande saker, vill klappa på hunden och katten. Köket är ett stort äventyr för en liten flicka. En liten men stark och envis tjej.
Hon tinades ju upp och överlevde mycket för att komma till världen.

Ställer sig på knäna och försöker envist ta sig fram - ivrigt påhejjad av sin mamma som är så stolt så hon smäller av. Pappa är också stolt - det märks så tydligt. Maja är pappas flicka. Hon lägger huvudet på sne och charmar.

Alla känslor ligger utanpå kroppen. Kärlek, oro, glädje, lycka! Det är obeskrivligt!
Att få barn är det absolut största som hänt - jag vet att det låter som en klyscha.
Men det är fantastiskt! Och efter allt kämpande - att det faktiskt fungerar!

♥ Alla som går igenom IVF och provrör. Jag ÖNSKAR så innerligt att ni orkar och har råd att kämpa vidare. Det är magiskt! All lycka till er!

19.5.10

To do -lista

Att göra - till exempel att tapetsera om vårt sovrum som inte har de snyggaste tapeterna...

Det är mycket som snurrar uppe i hjärnbalken i detta huvud må ni tro. Många saker som skall göras. Det enda är att dygnet bara har 24 timmar och då måste man ju försöka sova däremellan också. Många äventyr på gång! I kalendern finns en "Att göra"-lista för annars glöms hälften bort.

Om ni tycker att jag är sen med att svara på kommentarer så är det precis så och det ber jag om ursäkt för. Ibland är jag bra på att tänka "jag tar det sen" för jag kanske kikar in och läser som hastigast men har något annat på gång och kan inte slå mig ner i lugn & ro.

Mitt stora projekt är huset. Vi har bott här i tre år och man samlar oundvikligen på sig saker.
Så det behövs en rejäl städning och rensning. Det ligger över mig hela tiden känns det som och medför att det ibland är svårt att hitta fokus och ro med något annat projekt.

Men jag är så innerligt glad för alla som är här inne och läser samt kommenterar! Det är hur mysigt som helst att ni finns därute! Tack för det alla ni - det värmer!


16.5.10

Fruset ögonblick

Jag vill frysa detta ögonblick och spara känslan. Ett mirakel intill mig, skapat av en stark längtan, en längtan till en liten egen personlighet som fått kärleken att svämma över miljoner gånger. Så liten och perfekt, vår älskade flicka. Vem ska man tacka? Över denna enorma lycka och tacksamhet. Så glad att få uppleva detta! Kärlek kärlek kärlek!

12.5.10

Majas dop

I söndags hade vi dop för Majisen! Fortfarande en overklighetskänsla som kryper fram - är det vi som har dop, för vår dotter? Men gud, vi har en litet barn ihop. Efter all längtan.
Overkligt och så mäktigt att ord inte räcker till.

Från vänster: Åsa & Per som är Majas faddrar - ihop med min lillebror Timmy som dock inte ville stå med framme i kyrkan. Sedan jag, Lasse, Maja & Melvin.

Lasse bar Maja en stund medan nära & kära fotograferade. Annars var hon i Åsas armar hela ceremonin.

Och det gick hur bra som helst! Åsa & Per är så underbara mot lilla Majisen och därför kändes det så rätt med dem som faddrar!

Vår älskade solstråle som fick namnet Maja Inga Sigrid ♥
Den vackra dopklänningen har Majas mormor gjort och den bars även av kusin Hugo på hans dop i höstas.


Pappa Lasse & Majisen

Maja får hela handen av prästen.

Maja & stoltaste storebrodern Melvin

Församlingshemmet där det blev mat i form av paj (catering, gud så skönt det var) och tårtor

Superenkel dekoration - det enda jag hann med på morgonen...plockade blommor hemma och satte i små vaser med lite prickigt papper under (Clas Ohlson 19:-) och sedan hade jag köpt rosa plastband på loppis som jag knöt runt alla bestick. Det tog sin tid men blev en liten färgklick.

Alla fina presenter. Det var så fint inslaget och med fina kort!
Fotograf på alla bilder: Frida Sjöstedt


Själva ceremonin i kyrkan kommer inte glömmas dock. En bit in så börjar prästen hosta, riktig torrhosta. Han kan inte sluta utan ber om ursäkt och lämnar sin plats för att dricka vatten. Helt okej - om det inte vore för att mikrofonen fortfarande är påslagen!
Ingen präst därframme men vi hör hur han hostar och hostar och hostar ännu högre medan han står i ett annat rum för att dricka vatten.

Vissa hade svårt att hålla sig för skratt under resterande ceremoni och det hela blev väldigt avslappnat och inte så högtidligt som det annars kan bli.
Kändes som en parodi nästan ;-)

Det blev en underbar dag med så mycket fina gåvor till Maja! Hon skötte sig även superbra i kyrkan och sa inte ett knyst. Det finns nog någon bild på när prästen visar upp henne för alla och hon bara tittar förundrat på prästen som "Vad gör du?!"

Det är svårt att beskriva i ord alla känslor och intryck som kommer en dag som denna. Alla älskade släktingar och vänner som kommer för att fira vårt efterlängtade mirakel.
Vi älskar er ♥

7.5.10

Jippiiiii - Bloggträff på g

Nu har Jenny, Sara och jag slagit våra kloka huvuden ihop och satt ett datum för en bloggträff.

Staden som gäller är El Stockholmo och datum vi satt är 21-22 augusti.

Vi kommer boka bord på någon mysig restaurang på kvällen, och under eftermiddagen tycker vi att det vore trevligt med någon lunch/fika/både och, ihop.
Förhoppningsvis är vädret fint och då kanske en picknick i någon park kan fungera då en del ju har barn som kanske vill vara med och busa. :)

Sovplatser finns ett par stycken, och kanske någon av er som vill vara med och bor i Stockholm har ytterligare sängplats att erbjuda?

Annars är det bekanta/vandrarhem/hotell som gäller, och detta får man helt enkelt boka in efter eget tycke och smak.

Fler detaljer kommer, men först vill vi gärna se hur många vi kan tänkas bli.

Vad säger ni om detta tjejer?

Anmälan görs på ivftraff2010@gmail.com, senast den 1 augusti.

Har ni några frågor är det bara att hojta, annars ser vi fram emot bra uppslutning och en vääääldans kul hel! ♥

6.5.10

Ingen gödgris här inte...

Efter föräldraträffen (eller ska man kalla det mammaträff eftersom karlarna jobbar) i måndags fick vi komma in en dag innan till vår BVC-"tant". Hon tyckte att vi skulle slippa åka in till stan två dagar på raken - väldigt rart av henne!

Både viktmässigt och längdmässigt ligger lillskruttan inte riktigt i fas. Inget alarmerande, men fick ändå råd att testa med ersättningsmjölk som komplement efter den vanliga amningen.BVC har svårt att sätta fingret på vad det beror på att hon inte riktigt ökar i den takt de vill eftersom hon är så otroligt nöjd och glad. Jag tror att det antingen beror på att jag har sämre mjölk eller det faktum att hon är otroligt aktiv.

5-månaders vaccinationen gick bra. Hon började gråta - men när jag plockade upp henne i famnen var det lugnt. Feber på kvällen och dagen efter dock - men inget som påverkade nämnvärt.
På väg hem från BVC kunde jag inte undgå att känna mig som en dålig mamma som inte kan ge mitt barn tillräckligt med näring. Men nu såhär dagarna efteråt känns det inte lika illa.

Flaska har hon tagit förut så hon förstår att den innebär mat. Hålla i själv går också bra, men att luta den så att det kommer mjölk är svårare.
Återbesök 18 maj för att se om det blivit någon förändring.

4.5.10

Massa svar

Härligt - har fått ett gäng svar från de olika landstingen! Skall bara sammanställa dem så lägger jag upp dem på bloggen sedan! Uppsala Läns landsting ringde till och med upp och jag tipsade om vår samlingsbloggsida samt min blogg.