29.1.10

Konditonstest

Strax hemma efter en timmes promenad! Första gången vi är ute så länge och går. Fick sällskap av ett par grannar, eller ja, de bor 10min från oss. Helt underbart väder, solen skiner, blå himmel o vindstilla. Grannarna hade en perfekt slinga o gå. Eftersom vi har en 70väg utanför huset vill man undvika den med tanke på hur folk kör. Nu är det in i värmen med rosiga kinder, känslan av att man varit duktig för att inta lunch. Kram på er!

28.1.10

Majas modevisning

Huvudbonader är bra för att värma lilla huvudet. Vinterns trend är grå frotté med inslag av den naturliga doften av modersmjölk.
Här ser vi lilla Maja 2 månader på kneewalken iförd påskens hetaste trend.
Påskärringsjalen, ett måste på alla små huvuden lagom till högtiden.

Vi fortsätter.
Som ni ser är trenden med grå frotté oslagbar. Inte bara är den en huvudbonad, man kan även torka kräks om sådant uppkommer.
Lilla Maja visar här huvudbonad á la söderförorten. Observera handen som är kommunikationen för "ey yo"
Turbanen i grått är oerhört bra när det är varmt ute. Frottén suger åt sig svetten med sin unika trestegslösning.

Oh herregud! Vem var det som fes?

Äsch då, det va ju bara jag! *fniss*

27.1.10

Tack sötnosar!

Vad rart av er tjejer med en blogg-award, ♥-ligt tack till Ventilation och Längtar och väntar

När man får en award ska man:

A: Kopiera awarden på er blogg!
B: Länka till personen som gett dig awarden!
C: Berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
D: Välj 7 andra bloggar som du vill ge awarden till!
E: Länka till deras bloggar!
F: Lägg en kommentar i deras blogg att du gett dom denna award!

7 intressanta fakta om mig själv
* Jag har kört motorcykel sedan jag var 18 och tävlat lite i roadracing
* Jag har 5 mostrar och 6 morbröder och därmed en stor släkt
* Jag är höjdrädd as hell och klarar knappt av att gå upp för en stege
* Jag är en föreningsmänniska och har många åsikter
* Jag vill gärna jobba med att hjälpa människor och rädda världen på mitt vis
* Jag älskar secondhand, loppisar och shabby-chic stilen
* Jag är glad att jag började jobba tidigt och därmed tjänat egna pengar

Nu bryter jag lite mot reglerna för att välja ut endast sju bloggar är ju omöjligt! Jag vill skicka den här awarden till alla bloggar jag följer och därmed alla goa människor som skriver och som man lärt känna i nätvärlden!


26.1.10

Godnatt

Ute på landsbygden är det mörkt och tyst. Inga ljud hörs utifrån, förutom någon enstaka bil som kör förbi. Detta är min utsikt innan jag släcker och endast nattlampan sprider lite ljus. Sambon sover gott brevid. Maja sover i vaggan. Alla djur förutom ödlan(inte jag alltså...) sover. Dags för mig också. Imorgon är en ny dag full av möjligheter att ta vara på! Godnatt och sovgott!

25.1.10

Sovrutiner

Helgen har varit fullspäckad med besök från syster, bror och systerson. På lördagen var det kalas för lilleman som fyller 8 i slutet av månaden. En intensiv men trevlig helg! Man blir ju lite slut i kroppen och knoppen.

Såhär ser det oftast ut på morgonen. Vi tar sovmorgon efter första amningen och gosar ihop oss i stora sängen när L åkt till jobbet. Ibland sover hon vidare och jag kliver upp för att göra morgonbestyren. Vaknar hon brukar hon ligga och titta sig omkring ett tag innan hon talar om att hon faktiskt ligger ensam.


Men hon sov bara mellan oss några dagar när vi kom hem. Sedan fick hon somna själv i sin vagga och där har hon sovit varje natt sedan dess. Vi har inga fasta rutiner, men brukar hoppa i säng runt 22.30. Då har hon ammat och somnar gott. Sedan kan hon sova till 07 på morgonen utan ett knyst. Kan nog räkna på mina två händer de gånger hon ammat på natten. Givetvis mycket skönt att få en god natts sömn. Tidigare vaknade hon två-tre gånger på natten och hade tappat nappen. Men nu gör hon inte ens det.

"Huuum, vad ska jag hitta på för hyss härnäst?"

Man hoppas ju givetvis att dessa sovrutiner håller i sig för det är ljuvligt att få sova på nätterna och sedan plocka upp na till vår säng, amma och sedan somna om tätt intill varandra. Älskade unge! ♥

21.1.10

Dagens lärdom

Bajsa aldrig sittandes i ett bärsele. Det blir kladdigt. In i maskin på snabbtvätt, vet inte om diarregult någonsin blir en hit på catwalken. Maja ligger ovanpå maskinen och finular på nästa grej på schemat. Inom 2 minuter blev det klädbyte igen då mjölken kapitulera. Sitter och ammar nu, men lite for tillbaka samma väg den kom. Hoppas hon inte är dålig bara, annars kanske det är mjölken som nått bäst före-tid, moderkon är ju snart halvvägs till 50...;)

19.1.10

Vilodag

Kröp i säng igår och mådde lite illa. Tänkte att det skulle gå över under natten men icke.
Ringde och avbokade BVC tyvärr, lillans 2-månaders kontroll idag så jag hoppas de ringer tillbaka snart så vi får en ny tid. Men jag kände att jag inte klarar att sätta mig bakom ratten och köra fram och tillbaka till stan.

Har blivit ordinerad att vila av min husdoktor (läs sambo) och tar därför en slappardag.
Inte lätt när det är saker som skall fixas inför bonusgrabbens kalas i helgen. Städa, baka...

- Det finns konditori, sa sambon nyss i telefon.
Och ja, han har ju rätt. Orkar man inte så gör man inte. Men ibland tror jag också att vi, jag säger vi, för det är oftast kvinnor, som har krav på sig. Huset skall vara i toppskick och man ska ha nybakat bröd och bullar i frysen - typ. Men ibland hinner man inte och jag tror det gäller att släppa taget då, att helt enkelt inse att världen inte går under. Men det är svårt...

Hur har ni det fördelat hemma med städning och så?
Kram! ♥
Tänk så mysigt att bli nerlagd i liften, med napp i munnen och få sussa lite
Notera händerna på lillan

16.1.10

Besöket på jobbet

Blev halvt däckad i förkylning efter vår Sthlms-tur. Inte van vid storstadsluften, eller snarare har man vant sig av med den efter snart 5 år i Eskilstuna.
Det blev som sagt tågpremiär för lillan. I alla fall utanför magen, innan dess har ju jag suttit på tåget otaligt många gånger till och från jobbet.


(bild lånad från ekuriren.se)
Dubbeldäckarna är barnvagnsvänliga


Lillan sover gott när tåget gungade fram.

Det var ju en aning konstig känsla att till jobbet. Har ju inte varit där sedan oktober. Men det mesta var sig likt. Så mysigt att träffa folk igen och de var nyfikna på Maja såklart!
Hon fick finfina kläder av tjejerna ♥ Sedan köpte min favoritlayouterska-Helena lunch och ekonomi-Agneta försökte söva lillan medan jag åt upp.

Söta klänningen var en present från Helena och hennes familj som Maja fick i december. Finns på Åhlens av märket Parvel som har mycket fina saker. Byxorna är samma märke.

Lunchdags med Agneta, Henning och Helena vid vårt långa matbord. Behövs när man är många på jobbet.

Kräftstjärtssallad -mums! Tack för lunchen stumpan!

Agneta har hand om Majisen

Nerpackad inför avstigning. Vi åkte gammalt tåg hem som inte alls är anpassat för vagnar eller handikappade. Höga steg upp i vagnen och sedan ingen plats att vara på. Fick hjälp av en snäll man som ordnade till en plats och som sedan hjälpte mig av med vagnen väl framme på stationen!
Kan inte undvika att tänka på parodin på Bergmans "Det sjunde inseglet" och tycka att Maja är lite lik Johan Ulveson, speciellt sådär när man bara ser ansiktet och har luvan runtom.

bild snodd från internet. De äldre tågen som inte är så anpassade

Hem ljuva hemkommun! Det märkligaste är att åka till Sthlm och inte hälsa på föräldrarna och brorsan. Men det fanns inte riktigt tid till det, så klurigt när man åker kommunalt också. Enklare på vårkanten när jag kan ta bilen hela vägen. Gillar inte vinterväglag och att sitta och köra så långt då.


Hoppas ni har en skön helg

14.1.10

Svin i djurparken

Maja o jag hänger i bilen, väntandes på Lasse som är inne och vaccinerar sig mot svinflunsan. Lite efter, jag menar det hetaste på löpet nu är ju vinterkräksjukan och vad sjutton som händer med Saab...influensan är ju såå -09. Det blir något och berätta för lillan. Flunsan, saab, kall vinter och mycket mer hände året hon föddes. Ha en bra kväll, äntligen fredag imorgon!

12.1.10

Hemåt

Nu hänger vi på centralen, tåget går 16.30. Blir intressant att åka med vagn i rusningstid, jag lär inte vara populär... Det var jättekul och kramas med alla tjejorna på jobbet, man saknar det sociala med dem! Maja fick fina kläder också! Nu ska det bli skönt att komma hem dock, det tar på krafterna att besöka storstan! Kram

Tågpremiär

Maja vet inte så mycket dock, hon sover till tågets rytmiska gungande över isiga räls. Ute är det dimmigt, vackert som få! Vi ska in till jobbet och hälsa på, det är lite fladder i magen. Det är drygt 3 månader sen jag var där. Jag har ju ett nytt jobb nu, som mjölkko ute på landet! Ha en bra dag! Kram

7.1.10

Heldag på stan

Vi bröt lantliga tystnaden och åkte in till stan. Först Maja-koll! 4700gram och 55,8 lång. Följer kurvan perfekt. Sedan mamma-koll hos tandläkarn. Perfekt, inga konstigheter. Återbesök 2011. Matning i väntrummet och tredje världskrig i Majas blöja. Perfekt. Nu lunch, räkmacka för och fira lite. Varje dag är ju en fest. Maja sover. Snart dags för optiker-koll. Jag är ju halvblind och det brukar bli sämre varje år ;-) kram på er!

6.1.10

Underbara vänner

Idag när vi kom hem från firandet av ett lite försenat (eller väldigt tidigt) lilla julafton stod släpkärran, som våra vänner inne i samhället lånat för att hämta ved i, på gårdsplan. Med en korg full av fin björkved! Underbara människor! Till saken hör att de också alltid ställer upp och hjälper oss med djuren när vi är iväg! Ni vet vilka ni är L, S och S! Tusen tack! Kram på er!

5.1.10

På väg hem från Majas farmor & farfar där vi träffat kusinerna, faster & farbror och intagit middag. Det är kallt ute! Kan inte dra mig till minnes att jag upplevt sådan kyla tidigare. Får se vad temperaturen visar hemma. Tycker lite synd om kaninerna som bor ute, men de vet ju inget annat. Bara de står pall...ha en mysig kväll & kom ihåg att livet inte går i repris

Mjölkstockning

Vaknade i söndags och hade legat på vänster sida. Hängpukorna är ju ganska stora nu med all mjölk så vänstra gjorde ont när jag klev upp. Tänkte inte mer på det.
Efter en dag ute då grabbarna åkte skridskor och jag tog en liten promenad (man får passa på när man kommer in till samhället, ute hos oss är det krångligt och gå nu) så väl hemma kände jag mig riktigt trött.

Vår trädgård på baksidan

Visserligen hade vi varit uppe två nätter för att lilleman skulle kolla på Star Wars filmerna så det var nog en kombination. Medan L skjutsade hem grabben så kröp jag och bebis i säng.
Sov som små grisar i fyra timmar och kände mig riktigt febrig när jag vaknade.
Tog tempen som visade 38 grader och amningen gjorde vrålont. Jag gråter väldigt lätt, men detta var verkligen smärta och tårarna rann när jag ammade. Tydligen är det bästa sättet att få bort stockning att just amma. Efter en stund vande man sig vid det onda och det var skönt att "driva ut" mjölken.

Killarna har kört mörkerbob och sedan bastat, därav rödhet och blöta i håret.

Natten blev ganska sömnlös, jag är inte van att ha feber. Svettades som en hel karl och efter amning vid 03.30 klev jag upp och duschade. Passerade köket på min väg tillbaka och svepte en tallrik kräm med mjölk på sängkanten medan L undrade vad jag höll på med ;-)

Hade svårt att somna om igen och måndagen blev sömning. Var glad att Maja hade en vakendag för hon åt ganska ofta, vilket idag gör att min puka mår mycket bättre!
Men jag är ju livrädd för att ligga på sidan igen, försöker vänja mig att sova på rygg :)

Hur mår ni? ♥